گیاهان دارویی
گیاه درمانی
یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:, :: 15:17 ::  نويسنده : دختر مشرقی

انجیر: برای سلامت قلب مفید است و تری‌گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد. پتاسیم موجود در آن فشارخون را کنترل کرده و از بدن در برابر بیماری‌های قلبی و فشارخون محافظت می‌کند.

آووکادو: فیتونیتریت‌های متعدد آن نه تنها مانع از بروز سرطان پروستات می‌شود، بلکه سلول‌های آسیب‌دیده قلبي را نیز ترمیم می‌کند.

نارگیل: این میوه علائم مربوط به بزرگ شدن پروستات را کاهش می‌دهد. از بروز بیماری تصلب شرائین و بیماری قلبی را در مردان نیز پیشگیری می‌کند.

مرکبات: به دلیل اینکه بیماری‌های قلبی در آقایان بیشتر است، خوردن میوه‌های دارای رنگ روشن به‌نفع آنها است. محققان ترکیبات آنتی‌اکســـیدانی را در پرتقال و در سایر میوه‌های زرد رنگ یافته‌اند که در مبارزه با بیماری‌هايی مانند بيماري‌هاي قلبي و آرتریت سودمندهستند.

انار: به واسطه داشتن مواد آنتی‌اکسیدانی و نیز الاژیک اسید از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی مانند سرطان پوست و پروستات را کند می‌کند.



ادامه مطلب ...
سه شنبه 25 تير 1392برچسب:, :: 16:16 ::  نويسنده : دختر مشرقی

شلغم نه تنها از نظر داشتن ويتامين و خواص معدني‌اش ارزنده است،‌ بلكه از حيث ساير ويژگي‌هاي غير غذايي هم سرآمد بوده و در زمره سبزي‌هاي مهم شمرده مي‌شود.

علاوه بر پياز سبزي‌هاي ليفي (گياهان سبز) نيز عوامل عمده پيش‌گيري از سرطان به شمار مي‌آيند، زيرا آن‌ها همانند‌ كلم پيچ و ساير گياهان چليپايي طبق تحقيقات آزمايشگاهي از موادي برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف مي‌سازند‌. هم چنين شلغم روغني (منداب) كه شلغمي‌ بزرگ و زرد رنگ است،‌ داراي مواد ضد سرطاني است‌.

نكات مفيد

شلغم يكي از بقولات بسيار مقوي و مغذي است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندي و سرشار بودن از املاح مفيدي مانند كلسيم و منيزيم جزو مواد غذايي بسيار باارزش به حساب مي‌آيد‌. شلغم يكي از پاك‌كننده‌ها و سازنده‌هاي خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسيم و منيزيم موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي خطرناكي مانند سرطان مي‌شود. هم چنين شوره محتوي در آن باعث تصفيه خون و دفاع بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني مي‌شود.



ادامه مطلب ...
جمعه 12 آبان 1391برچسب:, :: 16:7 ::  نويسنده : دختر مشرقی


ترب ها به شکلهای مدور و یا دراز و به رنگهای سیاه ، سفید و قرمز «تربچه» وجود دارد

-1
ترکیبات آن عبارت است از آب - مواد قندی - مواد ازته - پروتیین - مواد معدنی - آهن - کلسیم - فسفر- منیزیم - ویتامین های A , B1, B2, C, Pp و .....

-2
طبیعت ترب گرم است .

-3
این گیاه به عنوان هضم کننده غذا و خارج کننده باد معده با غذا خورده می شود

-4
خوردن ترب با نمک و کره قبل از غذا اشتها آور است

-5
جریان خون را به سوی مو می کشاند و باعث تقویت پیاز مو می شود و از این رو برای تقویت و روییدن مویی که ریخته شده مفید می باشد

-6
اگر عصاره ترب را بر موضعی که موی آن ریخته قرار دهید دوباره موی آن قسمت میرید

-7
خوردن ترب رنگ رخسار را باز و نیکو می کند

-8
ضماد ترب با عسل برای از بین بردن آثار کبودی زیر چشم ، آثار ضربه و جای زخم و کک و مک بسیار مفید است

-9
مرهم ترب برای زخمهای بد و چوشهای آبدار مفید است

-10
مالیدن آب ترب بر بدن مانع از گزیدن حشرات می شود

-11
ترب سموم جمع شده در کلیه و کبد را دفع می کند

 



ادامه مطلب ...
سه شنبه 27 تير 1391برچسب:, :: 15:16 ::  نويسنده : دختر مشرقی

1- بامیه شامل آب ، پروتیین ، نشاسته ، پکتین ، کلسیم ، پتاسیم ، منیزیم و ویتامین های A  و C  می باشد.

  -2
ارزش انرژی زایی 8 عدد بامیه درشت معادل 3 کیلو کالری است.

  -3
طبیعت بامیه سرد و بسیار تر است از این رو مصرف آن به افراد گرم مزاج توصیه میشود.

4
- ملیّن مزاج بوده و مدفوع را زیاد می کند.

  -5
لعاب و ماده لزج موجود در بامیه ، سینه های خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا و آواز را باز می کند.



ادامه مطلب ...
سه شنبه 27 تير 1391برچسب:, :: 2:42 ::  نويسنده : دختر مشرقی

1-ضد تشنج.
2-در دفع گاز معده و روده بسیار فید است.
3-قاعده اور و بهبود دهنده دردهای ناشی از قاعدگی.
4-در درمان مشکلات مثانه و کلیه مفید است.
5-برای رفع برونشیت از دم کرده مزیره استفاده کنید.
6-برای دل درد کودکان مفید است.

طریقه مصرف :

۱ -1قاشق مربا خوری از تخم زیره سبز را در ۱ فنجان اب جوش دم کرده روزی ۳ بار بعد از غذا میل کنید.

2- از مخلوط زیره با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده کنید.

۱ -3قاشق مربا خوری از پودر تخم زیره به غذا اضافه کنید تا نفخ غذا از بین برود.

 

سه شنبه 27 تير 1391برچسب:, :: 2:23 ::  نويسنده : دختر مشرقی

نامهاي ديگر: تاك، تنك، رز، تله رز، رزان، رزگون، رزجون، مو، رش، عنب

تركيب شيميايي:

هر صد گرم حبه انگور خام شامل:
آب 80-%75 آهن 4/0 ميليگرم رايبوفلاوين03/0 ميليگرم پروتئين 3/1%
سديم 3 ميليگرم نياسين3/0 ميليگرم مواد قندي 22-15% پتاسيم 173 ميليگرم
تانن 6/1- 2/1% كلسيم 12 ميليگرم تيامين 05/0 ميليگرم تارتر 3/1- 5/0%
فسفر 20 ميليگرم مواد معدني 9/1-2/1%

سرشار از ويتامين A,B,C است. مواد قندي زياد و همچنين مقدار زيادي مواد چربي، البومين و تانن، انگور داراي آهن، كلسيم، فسفر، منيزيم، پتاسيم، يد، منگنز و آرسينك است.

طبيعت:گرم وتر

بهترين انگور، شيرين پوست نازك بزگ دانه ي كم تخم آن است. با طبيعت گرم وتر و در غذائيت بهترين ميوه ها، مفيد حال خشك مزاج ها و سرد مزاج ها.



ادامه مطلب ...
یک شنبه 25 تير 1391برچسب:, :: 20:7 ::  نويسنده : دختر مشرقی

نامهای دیگر: نار، رمان، الفان

عربی: رمان    فرانسه  Grenade : انگلیسی Pomegranate :  لاتینوPunccagranatum : فارسی: انار.

 مشخصات:

از خانواده Puniaceae از سرزمین ایران برخاسته، درختچه ای با شاخه های کمی تیغدار.

 ترکیبات شیمایی:

در پوست ریشه انار چهار الکولوئید به نامهای پزودوپله تیه رین، پله تیه رین Pelletierine ایزو پله تیه رین و متیل پله تیه رین و مقدار زیادی تانن یافت می شود و دارای اثر کرم کشی و ضد ورم است.

میوه انار طبیعت سرد و تر دارد ولی قابض نیز می باشد.

 

در هر یک صد گرم آب انار:

آب 82 گرم، هیدراتهای کربن 16 گرم، سدیم 3 گرم، پروتئین 0.5 گرم، کلیسم 2 میلی گرم، پتاسیم 259 میلی گرم، مواد چرب 0.3 گرم، آهن 0.3 میلی گرم، تیامین 0.03 میلی گرم، ریبو فلاوین 0.03 میلی گرم، ویتامین C چهار میلی گرم، نیاسین 0.3 میلی گرم
در میوه انار ویتامین های B1 ، B2 ، B3 ،B6 و C چهار میلی گرم وجود دارد.

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 25 تير 1391برچسب:, :: 19:53 ::  نويسنده : دختر مشرقی

نام های دیگر: اسپند – حَرمَل – حُرمَل – سداب وحشی – سداب مزروع – فیجنسپند.

فارسی: اسفند    عربی: حَرمَل(حُرمَل)    فرانسه: Harmale    انگليسي: Wild rve    نام علمي: Peganum harmala

مشخصات

گیاهی است از خانواده Zygophyllaceae و در بعضی منابع آن رادر خانواده Rutaceae قرار می‌دهند. علفی و چند ساله، ارتفاع آن کم و ظاهرا شبیه سداب است. این گیاه در مناطق مدیترانه‌ای شمال آفریقا، ترکیه، سوریه می‌روید. در ایران نیز در حاشیه کویر راه تهران قم، اصفهان، تهران، قزوین، در رستم آباد، رودبار، اطراف کرج، بوشهر، ازنا، جاده تفرش و بعضی نواحی دیگر به طور خودرو دیده می‌شود. این گیاه معمولا در اراضی بایر می روید.

قسمتهای مورد استفاده: دانه، برگ و ریشه، که البته بیشتر دانه مورد استفاده دارد.

 



ادامه مطلب ...
دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: 16:37 ::  نويسنده : دختر مشرقی

 نکته مهمي که بايد بر آن تاکيد شود تصوري است که به اشتباه بين گروهي از مردم رايج است. بسياري از بيماران ، طبيعي بودن دارو را دليلي براي بي ضرر بودن آن مي دانند.
مطابق اين تفکر تمامي داروهاي گياهي و فرآورده هاي حاصل از گياهان دارويي بي ضرر و فاقد عوارض جانبي هستند.
متخصصان داروسازي يادآوري مي کنند که مصرف داروهاي گياهي همراه با ساير داروهاي مورد استفاده بيمار مي تواند عکس العمل و عوارض جانبي خطرناکي را به همراه داشته باشد.
بنابراين توصيه مي شود همواره و قبل از استفاده از داروهاي گياهي با پزشک خود در اين باره مشورت کنيد. بعضي از داروهاي گياهي موجب تداخل در قدرت جذب موادغذايي موردنياز بدن مي شوند، در حالي که انواع ديگري از داروهاي مذکور موجب افزايش يا کاهش تاثير يک داروي خاص مي شوند.
در اين زمينه مي توان به داروي تئوفيلين اشاره کرد که براي درمان آسم استفاده مي شود. اين دارو حاوي گزانتين است که در چاي ، قهوه و شکلات نيز يافت مي شود. مصرف اين موادغذايي به مقدار زياد همراه با تئوفيلين ممکن است موجب ايجاد مسموميت دارويي شود.
بعضي از ويتامين ها و موادمعدني هم اثر داروها را تحت تاثير قرار مي دهند؛ مثلا مقدار زياد کلم بروکلي ، اسفناج و ديگر سبزيجات حاوي ويتامين
K، کاهش اثر داروهاي ضدانعقادي مثل هپارين و وارفارين را به دنبال دارد. اين نکات هنگام مصرف داروها بايد بدقت موردتوجه قرار گيرد.
در اين خصوص سالمندان و بيماران مبتلا به بيماري هاي مزمن که معمولا دو يا چند دارو را به طور دايم استفاده مي کنند و مبتلايان به ديابت ، فشارخون بالا، افسردگي و بيماران قلبي از جمله بيماراني هستند که بايد درباره استفاده از داروهاي گياهي حتما با پزشک خود مشورت کنند.
باز هم تاکيد مي کنيم که طبيعي بودن به معناي بي ضرر بودن نيست و مقدار داروهاي گياهي يا جوشانده ها و ترکيباتي که از گياهان دارويي تهيه مي شود، حتما بايد به طور دقيق و تحت نظر پزشک تعيين و مصرف شود.

دکتر آرش فرهودي

دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: 16:8 ::  نويسنده : دختر مشرقی

بیست معجزه عسل و دارچین :

گذشتگان آن را مظهر پاکی و خلوص و نشانه قدرت می دانستند و در یونان و روم باستان مظهر برکت، عشق و زیبایی بود و مالیات خود را براساس آن می پرداختند. زنبور برای تهیه عسل، شهد گل های مختلف را جمع آوری می کند. جالب است بدانید برای تولید هر کیلوگرم عسل، زنبور باید 2 میلیون بار روی گل ها بنشیند و شهد آن ها را جمع آوری کند. بنابراین تهیه عسل کار بسیار دشواری است و هر زنبور عسل در طول عمر 6 تا 8 هفته ای خود تنها یک قاشق مرباخوری از آن را تهیه می کند.
در کندوی زنبور نوعی عسل هم برای تغذیه ملکه تهیه می شود که " اکسیر طول عمر" نامیده می شود. از آن جا که عسل از شهد گل های مختلف تهیه می شود رنگ آن بستگی به گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است گذشته از آن شرایط آب و هوایی و جغرافیایی نیز در رنگ و بوی عسل تاثیر دارد. عسل با وجود شیرین بودن اگر به مقدار معینی مصرف شود، برای هر نوع بیماری از جمله دیابت موثر است.

مطلب ادامه دارد...

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: 20:16 ::  نويسنده : دختر مشرقی

 خواص سماق :
 
این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه‌، جنوب ایتالیا، آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می ‌شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ‌ی تزیینی‌ داشته و اگر حواسمان نباشد می ‌تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می‌ کنند که جهت تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر است.

خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود

سماق گیاه درختچه ای است به ارتفاع 4-3 متر که شاخه های جوان و دمبرگهای آن را موهای ریز پوشانده است. برگ سماق شانه‌ای است و روی برگ سبز مات و زیر برگ روشنتر و در پائیز برگها سرخ و یا حنایی می‌شود، گلهای آن خوشه‌ای متراكم و حنایی رنگ است و در حدود 10 سانتی متر طول دارد.
خواص دارویی سماق : 
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن تا میزان ۸۰/۸% باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود. درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است. سماق برای دندان‌ درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند.
لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به‌دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. سماق از نظر طبیعت سرد و خشك است، قابض و مقوی معده است، از اسهال صفراوی و مزمن و اسهال خونی و آمدن خلط خونی از سینه جلوگیری میكند و خونریزی را بند می آورد. مالیدن سماق به دندان برای تقویت و استحكام لثه ها مفید است و مضمضه خیس كرده سماق در آب نیز برای زخم دهان و تقویت لثه ها مفید است.
میوه سماق نباید تازه مصرف شود زیرا ایجاد مسمومیت میكند و همیشه باید خشك آن سائیده و مصرف شود

یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: 20:11 ::  نويسنده : دختر مشرقی

زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی كه حس كردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید ...

نحوه استفاده :            
 
در غذاها به عنوان چاشنی، و همچنین مصرفهای داروئی زیادی دارد :
خواص : زنجبیل Ginger
نام علمی Zingibar officinale
خواص داروئی:
این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت كننده معده و بدن بادشكن و ضد نفخ بكار یم رود . همچنین پزشكان چینی جدیدا كشف كرده اند كه شربت زنجبیل بهترین داروبرای معالجه زخم معده می باشد.
زنجبیل تازه و شربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید كرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائیكه عادت ماهیانه آنها عقب می افتند تجویز شده است .
زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی كه حس كردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنكه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره كنید .
زنجبیل را حتی برای كمپرس نیز می توان استفاده كرد كه سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظورابتدا چای زنجبیل استفاده كنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .
شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است .مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یك قاشق چایخوری از این شربت را همراه با كمی آب بنوشید زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت
منبع : کتب طب سنتی

یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: 19:52 ::  نويسنده : دختر مشرقی

اسم من ((فلفل )) است !
 
براى معالجه بى حسى و فلج مرا بكار برید. تقویت كننده حافظه و اعصاب و مسكن دردهاى عصبى هستم .
اگر مرا در دندان كرم خورده بریزید از پیشرفت كرم خوردگى جلوگیرى مى كنم . غلظت خون را از بین مى برم .
آنان كه به جذام مبتلا هستند، به سراغ من بیایند. پادزهر خوبى هستم ...و هزاران خاصیت دیگر كه كمتر كسى از آن مطلع است !

فارسى من پلپل است و معرب آن فلفل مى باشد. زادگاه من هندوستان بوده و به دو رنگ سیاه و سفید در بازار عرضه مى شوم . فلفل سیاه میوه نارس من است كه آنرا خشك كرده اند و چنانچه میوه من پس از رسیدن خشك كرده و بعد در آب خیسانده ، لفافه ى خارجى آنرا بگیرند، به رنگ سفید درآمده و فلفل سفید خوانده مى شود. میوه من داراى 5/1 تا دو درصد اسانس است با بوى مطبوع و طعمى تند همراه با یك ماده ى عامله تند و صمغى كه در الكل و اتر حل مى شود، من مخاط را تحریك مى كنم و عطسه آور مى باشم .

 
زیاده روى در خوردن من باعث افزایش ترشحات معدى است و به همین جهت است كه مبتلایان به ناراحتى هاى معدى نباید در خوردن من افراط كنند و استفاده از مقدار كم من براى آنها هم مفید است . گرد كوبیده من حشرات را متفرق مى كند و اگر آنرا در لابلاى پارچه بپاشند بید نمى خورد و از گزند حشرات محفوظ مى ماند. سابقا كچلى را با من معالجه مى كردند. به هضم غذا كمك مى كنم . زهكش بلغم و ضد زهر مى باشم . من مقوى حافظه و اعصاب و مسكن دردهاى عصبى هستم . جویدن دانه من همراه با مویز جهت رفع رطوبات دماغ و معده مفید است . مالیدن میوه من با روغن جهت فلج و بى حسى توصیه شده است .

اگر یك حبه قند را در یك قاشق فلزى قرار داده روى آتش ذوب نمایند و بعد مقدارى گرد فلفل به آن مخلوط كرده گرم گرم در حفره ى دندان هاى كرم خوردگى بریزند درد آن را تسكین داده و از پیشرفت كرم خوردگى جلوگیرى مى كند. مالیدن من به لثه درد دندان را ساكت مى كند.

من بلغم را از بین مى برم و جگر را گرم مى كنم و اشتها را زیاد میكنم . من غذا را نرم و لطیف كرده و اخلاط غلیظ را از بین مى برم من خون غلیظ را سبك مى كنم ، و براى درمان جذام مفید مى باشم . من بادشكن بوده و دل درد را معالجه مى كنم و آروغ ترش را برطرف مى سازم ، حمول دانه من خارج كننده جنین و بعد از جماع مانع باردارى است . و این یكى از هزاران طرق تنظیم خانواده و جلوگیرى از ازدیاد نفوس است . ضماد من بازفت خنازیر را فرو مى برد. و جهت سفیدك ناخن مفید است و با آب پیاز و نمك جهت رویاندن موى گرى ((داءالثعلب )) مفید است ((داءالثعلب ریزش موى سراسرى بدن است كه معمولا پس از ابتلا به امراض عفونى ایجاد مى شود)) براى معالجه مسمومین مخصوصا تریاك خورده و عقرب گزیده چنانچه دسترسى به پزشك نداشته باشید بهتر است جوشانده ى مرا مكرر به مسموم بخورانید و بگذارید قى نماید. در گذشته عده اى معتقد بودند كه اگر مار گزیده دانه مرا بخورد وتندى آن را حس ننماید زهر در بدن او تاثیر عمیق كرده و معالجه آن آسان نیست ، ولى اگر تندى آنرا حس كند، قابل مداوا و درمان است . مقدار خوراك من حداكثر تا پنج گرم است . من براى اشخاص گرم مزاج خوب نیستم و تولید سر درد مى كنم و سینه را به خس ‍ خس مى اندازم و براى كبد ضرر دارم ، و برعكس براى پیران و اشخاصسرد مزاج مفید مى باشم
.

یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: 18:59 ::  نويسنده : دختر مشرقی

 

نمک دریا به طور کلی به نمک هایی گفته می شود که مستقیما از آب دریا یا اقیانوس به دست آیند.  آب را توسط کانال هایی وارد سینی های سفالی نمک گیری می کنند تا نور خورشید و وزش باد ، به طور طبیعی موجب تبخیرآب و تهیه نمک شود.

در تهیه انبوه، آن را به انداره دیگر نمک ها تصفیه نمی کنند و حاوی املاح دیگری چون آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، منگنز، روی و ید است.

اثرات ناشی از سدیم برروی فشار خون(سدیم حجم خون را افزایش می دهد، باعث ایجاد استرس می شود، ضربان قلب را افزایش می دهد و رگهای خونی را منقبض می کند. و اینها همه عواملی است که باعث ایجاد فشار خون بالا می شود.) به وسیله منیزیم خنثی می شود.
نمک دریا دارای منیزیم است درحالی که نمک سفره عاری از آن است. به همین دلیل نمک دریا خیلی کمتر باعث بالارفتن فشار خون می شود.
طرفداران این نوع نمک از طعم خالص و فواید املاح موجود در این نمک صحبت به میان می آورند. بهترین مکان های تهیه این نوع نمک، دریای مدیترانه، دریای شمال و اقیانوس اطلس(خصوصاً در ساحل بریتانی فرانسه ) است.
این نمک سالم تر و طعم دارتر از نمک سفره است و به صورت دانه های درشت، سائیده و کاملاً نرم در دسترس است.
نمک دریا بطور طبیعی خاکستری رنگ و دارای دانه های درشت تر از نمک سفره است.
اگر شما آن را به رنگ سفید خالص مشاهده کردید مطمئن باشید که آن را به وسیله مواد شیمیایی سفید کرده اند و این نشانه آن است که باید از خوردن آن خودداری کنید.
این نمک را می توانید از عطاری ها تهیه نمایید اما مراقب باشید با اینکه این نمک عوارض نمک سفره را ندارد اما در مصرف این نمک هم نباید افراط کرد.


دو شنبه 16 آبان 1390برچسب:, :: 18:3 ::  نويسنده : دختر مشرقی

سديم

همه به خوبي نمك را مي شناسيم و آن را براي طعم بخشيدن به غذاهايمان به كار مي بريم. ولي آيا نمك فايده اي هم براي بدن دارد؟ ضرر چه طور؟ دراين مطلب در مورد خواص سديم و نقش آن در بدن صحبت خواهيم كرد. دانشمندان از سال 1937 دريافتند كه سديم يك عنصر ضروري براي بدن است .


سديم مهمترين الكتروليت موجود در بدن مي باشد . الكتروليت ها عناصري هستند كه در بدن وظيفه تنظيم غلظت آب بدن، ثبات اسيديته بدن و بسياري از اعمال ديگر را بر عهده دارند. سديم بيشتر در مايعي كه اطراف سلول هاي بدن را فراگرفته، موجود است.

با مصرف نمك كه از دو جزء كلر و سديم تشكيل شده است، سديم وارد بدن شده و به راحتي ازطريق دستگاه گوارش جذب مي شود.

اغلب سديم مصرف شده ( 95 درصد) بيشترازنياز بدن است كه از طريق كليه ها دفع مي شود. تنظيم ميزان سديم موجود در بدن توسط سيستم دقيقي انجام مي شود. اين سيستم به وسيله يك هورمون به نام آلدوسترون كنترل مي شود. اين هورمون ازغدد فوق كليوي ترشح مي شود.

با كاهش ميزان سديم در بدن، ترشح آلدوسترون افزايش مي يابد كه باعث جذب بيشتر سديم از روده ها ومانع دفع سديم از كليه مي شود. در صورتيكه با مصرف زياد نمك ميزان سديم در بدن بالا برود، بخش مربوط به تشنگي در مغز تحريك شده ، فرمان تشنگي را صادر مي كند. در اين صورت فرد احساس نياز به آب پيدا كرده و با مصرف آب غلظت سديم بدن كم مي شود.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 16 آبان 1390برچسب:, :: 17:58 ::  نويسنده : دختر مشرقی

نوشیدن حداقل ۲ فنجان چای سبز در روز مغز را در وضعیت فعال و آماده نگه می دارد . سالمندانی که به صورت منظم چای سبز مصرف می کنند نسبت به آنهایی که استفاده نمی کنند دارای ذهن های فعال و آماده تری هستند
این تحقیق بر روی ۱۰۰۰ ژاپنی سالمند با سن بالای ۷۰ سال انجام شد . بررسی روی وضیت مغزی آنان شامل حافظه ، جهت یابی ، توانایی پیگیری توصیه ها و توجه انجام شد . از آنان در مورد میزان مصرف نوشیدنی های مختلف اعم از چای سبز نیز سئوال شد .
آنهائي که بیشترین مصرف چای سبز را داشتند کمترین آثار تخریب مغزی را نشان دادند که این بر اساس نمره آزمون آنها ارزیابی شد .
چه میزان چای سبز باید مصرف کرد ؟
در تحقیقات Kuriyama نشان داده شد که مصرف حداقل ۲ فنجان چای سبز به صورت روزانه با کاهش در اختلالات تشخیصی همراه بوده است .
در مقایسه با کسانی که حداقل ۳ فنجام چای سبز در هفته استفاده کردند ، کسانی که ۲ فنجان یا بیشتر در روز از چای سبز مصرف می کنند ، ۵۴٪ کمتر در نمرات محدوده اختلال تشخیصی قرار گرفتند .
البته مصرف چای سبز باید در حد لازم باشد . افرادی که یک فنجان چای سبز ۴ تا ۶ بار در هفته مصرف می کنند ۳۸٪ کمتر اختلالات تشخیصی را نسبت به آنهایی که کمتر از ۳ بار در هفته مصرف می کنند نشان می دهند .
قهوه ، چای سیاه و چای سنتی چینی ها این اثر را نشان نمی دهند . چای سبز یک نوشیدنی رایج در ژاپن است .
البته محققین از افراد مورد بررسی نخواستند که میزان مصرف چایشان را به جهت اهداف تحقیقاتی تغییر بدهند . اطلاعات فقط یک بار جمع آوری شد بنابراین مشخص نگردید که آیا اطلاعات مربوط به عادات مصرف چای شرکت کنندگان مدت زمانی طولانی در آنها وجود داشته با نمرات بدست آمده در طول زمان تغییر می کند .
تیم Kuriyama وضعیت هایی که باعث اختلال تشخیص در فرد می شوند ( نظیر دیابت ، مصرف سیگار ، سالمندی )‌را نیز در نظر گرفتند .
همچنین عادات مفید و مثبت نظیر ورزش ، ارتباطات اجتماعی ، مصرف ماهی و سبزیجات و ارزیابی های مرتب بهداشتی فرد نیز بررسی شوند .
حتی پس از در نظر گرفتن تمام عوامل فوق ، مصرف زیاد چای سبز همچنان با کاهش احتمال اختلال تشخیصی همراه است .
گروه Kuriyama اعلام کرد : این تنها تحقیق در مورد ارتباط بیم عملکرد تشخیصی و مصرف چای سبز است . آنها همچنین اعلام کردند مواد طبیعی موجود در چای سبز بخصوص ماده ای به نام EGCG ( اپی گالوکاتکین -۳- گالات ) روی بیماریهای مغزی در حیوانات اثر دارد . اگر چه ‌چیزهایی دیگر در چای سبز ممکن است به مغز کمک کنند .

 

 


دو شنبه 16 آبان 1390برچسب:, :: 17:45 ::  نويسنده : دختر مشرقی

 

اسفند
1-
یکی از 40 گیاه معروف در طب سنتی ایران می باشد

2-
دارای طبیعتی گرم و خشک است

3-
اسفند جلا دهنده سینه و شش از رطوبات لزج ، مقوی نیروی جنسی ، چاق کننده ، ادرارآور ، روان کننده شیر ، مسهل سودا و بلغم غلیظ و کرم کدو می باشد . برای این منظور بعد از غذا نصف قاشق چایخوری اسفند را با یک استکان آب قورت دهید (برای بالغین تا 7 روز)

4-
خوردن اسفند برای صرع ،فلج ، جنون ، نسیان و سایر بیماریهای سرد دماغی و عصبی مفید بوده و برای گرم کردن بدن ، رفع استسقاء ، یرقان و سیاتیک نافع است

5-
دود آن خاصیت ضدعفونی کننده دارد

6-
چنانچه به سیاتیک مبتلا هستید ، به مدت 15 شب مقدار 7/5-7 گرم اسفند را با آب قورت دهید

7-
مصرف اسفند به همراه آب(نوشیدن) و یا ساییده به همراه روغن حیوانی(ضماد) جهت رفع بی حسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه نافع است

8-
اگر 30 گرم از اسفند را بکوبید و با 120 گرم آب بجوشانید و آن را صاف کرده و با90 گرم عسل و 60 گرم روغن کنجد مخلوط کرده و بخورید ، قی شدیدی می آورد و سینه قسمت بالای بدن را از رطوبتهای لزج پاک می کندو برای تنگی نفس و سرفه های رطوبتی بی نظیر است

9-
برای درمان احتلام ، تکرّر ادرار و سستی ادرار روش زیر بسیار مفید است ، 1/5 گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه کمی خاکشیر با کمک آب بدون اینکه کوبیده و یا خرد شود بخورید (1 قاشق چایخوری) . بهتر است در زمان معالجه از خوردن ماست ، کشک و ترشیجات پرهیز شود

10-
کودکانی که دچار شب ادراری هستند بهتر است که هر شب قبل از خواب مخلوطی از تخم رازیانه و اسفند ( 1 قاشق چایخوری از هر کدام) بخورند و در ضمن صبحها یک ای دو عدد زرده تخم مرغ و کمی عسل خالص خوب میل نمایند

11-
اگر اسفند را با تخم کتان به نسبت مساوی نرم ساییده و با عسل معجون ساخته ، سپس روزی دو حبه از آن را صبح و عصر میل نمایید ، جهت رفع ناراحتی سینه و تنگی نفس بسیار مؤثر است

12-
چنانکه اسفند را در اب ترب و روغن زیتون بجوشانید و چند قطره از آن را در گوش بریزید برای رفع سنگینی و کری و صدای گوش مفید می باشد

13-
اگر مقداری دانه اسفند را بو داده و بعد آن را نرم کوبیده و با عسل مخلوط کنید و سپس از این معجون حب هایی درست کرده و روزی سه حب میل نمایید در رفع اعتیاد به مواد افیونی و مخدر اثر نیکویی دارد

14-
شیاف گرد دانه اسفند با روغن ایرسا دهانه عروق و خون بواسیر را باز می کند

15-
بخور دانه های اسفند برای تسکین درد دندان توصیه شده است

16-
روغن اسفند از نظر طبیعت گرم و خشک است و برای فلج ، لقوه ، رعشه ، سستی ، صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طزیق خرودن و چه استفاده از ضماد آن مفید است

17-
تنقیه با روغن اسفند نیز برای تسکین درد کمر و سیاتیک و سردی کلیه و رحم نافع است
توجه :
1-
اسفند برای گرم مزاجان مضر بوده و سبب سردرد ، دل به همخوردگی و استفراغ

می گردد که مصلح آن رب میوه های ترش و سکنجبین می باشد

2-
مقدار مصرف ان 5 تا 10 گرم است و زیاده بر آن سمی است

3-
از جویدن دانه های اسفند خودداری کنید چون حاوی مواد سمی است

4-
منظور از خوردن دانه های اسفند همان دانه های سیاه رنگی است که دود می کنید


دو شنبه 16 آبان 1390برچسب:, :: 17:38 ::  نويسنده : دختر مشرقی

گندم يکي از جلوه هاي عظمت خلقت و نان يکي از لذيذترين ، کاملترين و متعادل ترين غذاهاي شناخته شده توسط انسان است ، و شکل گيري و پايداري تمدن هاي تشکيل شده بر روي کره زمين در هيچ جا بدون گندم مقدور نبوده است . مهمترين فرآورده گندم يعني نان به قدري با سلولهاي بدن انسان عجين شده که هر يک از ما ‌ در طول حيات خود روزانه بطور ميانگين سه بار و گاه تا بيش از پنج بار نان مصرف مي کنيم و با وجود اين هر بار بيشتر و بيشتر از مصرف آن لذت مي بريم .

*



ادامه مطلب ...
جمعه 25 شهريور 1390برچسب:, :: 15:47 ::  نويسنده : دختر مشرقی

مروري بر خواص موسير

Shallot

موسير

موسير جزء خانواده ي سير و پياز است، اما فاقد بوي سولفوريک قوي و بخارات آزاردهنده مي باشد.

برگ هاي آن دراز و ميان تهي و گل هايش به رنگ سرخ يا بنفش است. پياز آن در مناطق کوهستاني مي رويد که از آن ترشي درست مي کنند.

ريشه و پياز گياه بعد از انجام يک سري اقدامات خاص مورد استفاده قرار مي گيرد بدين صورت که آن ها را به شکل رشته هاي بسيار نازک در آورده و در مسير آب سرد قرار مي دهند تا تلخي که در پياز آن هست از بين برود و آن را در آفتاب خشک مي کنند تا به عنوان چاشني غذايي مصرف شود.

مصرف موسير در فرانسه بسيار رايج است.

موسير نسبت به پياز براي پخت مناسب تر مي باشد؛ به ويژه براي افرادي که به طعم و بوي پياز حساس هستند.

 

موسير نسبت به پياز شيرين تر و هضم آن نيز آسان تر است.

درست است که موسير شبيه پياز و سير است ولي بر خلاف پياز، گل هاي آن تخم نمي دهد و داراي پيازچه هاي زيادي مي شود و بر خلاف سير، بوي مطبوعي دارد و نرم تر از سير است و زود کوبيده و له مي شود.

موسير گونه هاي زيادي دارد و بهترين آن رنگ قرمز مِسي دارد که آن را خشک کرده و مي سايند و در ادويه و غذا مخلوط مي کنند.

موسير

اغلب قسمت هاي بالايي برگ دور ريخته مي شوند، اما اين قسمت ها سرشار از ويتامين و قابل استفاده در سالاد هستند. همچنين مي توان آن ها را به صورت پخته مصرف نمود.

* گرد موسير به غذاها به خصوص سُس هاي بي مزه طعم خوبي مي دهد و طعم غذاها را لذيذتر مي کند.

* متخصصان تغذيه معتقد هستند وجود موسير در غذاها موجب تقويت معده مي شود و همچنين عمل هضم را آسان مي کند.

* موسير سرشار از ويتامين C، پتاسيم، فيبر، اسيد فوليک، کلسيم و آهن است و منبع خوبي از پروتئين محسوب مي شود، بنابراين يک سبزي مفيد براي سبزي خواران مي باشد.

* موسير داراي ترکيبات سولفوري مانند آليل پروپيل دي سولفيد و فلاوونوئيدهايي از قبيل کوئرستين است. بررسي ها نشان داده اند افرادي که به ميزان زيادي از فلاوونوئيدها مصرف مي کنند، شانس پيشرفت سرطان، بيماري هاي قلبي و ديابت در آن ها کاهش مي يابد. از ديگر خواص فلاوونوئيدها، اثرات آنتي باکتريال آن ها مي باشد. همچنين اين مواد، داراي خواص  ضد التهابي، ضد ويروسي و ضد آلرژي هستند.

موسير

* موسير در حذف سموم از بدن، به کبد کمک مي کند.

* همچنين موسير حاوي ساپونين ها مي باشد که اين ماده در مهار و کشتن سلول هاي سرطاني نقش دارد.

* موسير داراي خواص شفابخش زيادي است که از آن جمله مي توان به توليد پروستاگلاندين ها و رقيق نمودن خون اشاره نمود.

* مصرف موسير تأثير مثبتي بر دستگاه اعصاب مرکزي دارد و سردردهاي ميگرني را کاهش مي ‌دهد.

* از ديگر خواص موسير مي توان به تقويت قدرت جنسي، افزايش دفع ادرار، التيام‌ دهنده و ترميم‌ کننده زخم ‌ها و تسکين‌ دهنده التهاب طحال و کبد اشاره کرد.

* موسير به سيستم قلبي - عروقي، تنظيم فشار خون و کاهش چربي ‌هاي خون کمک مي ‌کند و از تصلب شرايين جلوگيري مي‌ کند.

پنج شنبه 24 شهريور 1390برچسب:, :: 22:10 ::  نويسنده : دختر مشرقی


تنوع گياهان دارويي در طبيعت به حدي است که دسته بندي علمي آنها را به کاري مهم و در عين حال دشوار بدل مي کند. يکي از روشهاي طبقه بندي گياهان دارويي براساس خواص آنهاست که به طور اختصار به آن اشاره مي کنيم.

1-گياهان مقوي:
اين گياهان در شرايط خاصي براي تقويت بيمار تجويز مي شود که عمدتا مي توان به دوران نقاهت پس از بيماري حاد اشاره کرد.
برخي از اين گياهان حاوي انواع ويتامين ها، مواد معدني و ترکيبات قندي هستند که در تامين انرژي مورد نياز بدن متعاقب بيماري و برقراري تعادل در عملکرد اندامها نقش عمده اي دارند.

2-گياهان مدر:
مقدار آب موجود در بافتها تحت تاثير عوامل گوناگون دچار تغيير مي شود. مثال واضح در اين زمينه اختلال عملکرد قلب ، ريه و کليه ها است. علاوه بر اين مواردي مثل عادت ماهيانه در خانم ها، تجمع مايعات و ادم را به همراه دارد.
يکي از موثرترين راههاي تعديل آب موجود در فضاي بين سلولي و بافتهاي مختلف بدن استفاده از گياهان مدر است که موجب تسکين عوارض ناشي از اين بيماري ها مي شود.

3-گياهان مسهل و ملين:
اين گروه از گياهان براي رفع يبوست و تسهيل دفع سموم به کار گرفته مي شوند. گياهان مسهل از طريق مختلف موجب برطرف شدن يبوست مي شوند.
برخي از اين گياهان نظير ريشه ريوند از طرق افزايش ترشح صفرا و تحريک حرکات دودي روده اين کار را انجام مي دهند و بعضي ديگر مثل ريشه شيرين بيان و روغن زيتون با تحريک جدار روده موجب برطرف شدن يبوست مي شوند.
درباره ساير گروههاي گياهان دارويي بايد به آرام بخش ها، گياهان عرق آور جهت سرماخوردگي و تبها و گياهان مهوع و قي آور براي تخليه سريع محتويات معده اشاره کرد که همگي با مشورت و تحت نظر پزشک تجويز و استفاده مي شوند.


 

پنج شنبه 24 شهريور 1390برچسب:, :: 14:27 ::  نويسنده : دختر مشرقی

طب گياهي، کهن ترين شيوه درمان

طب گياهي قديمي ترين شکل درمان است که از سوي بشر شناخته شده و از ديرباز مورد استفاده قرار مي گرفته است. استفاده از اين روش درماني در تمامي تمدن ها سابقه دارد و يک جز مهم در پيشرفت علم پزشکي رايج به شمار مي رود.
گرايش مجدد مردم به داروهاي گياهي و توليد روزافزون اين فرآورده ها از سوي شرکتهاي معتبر داروسازي جهان بهانه اي است براي توجه بيشتر به درمان هاي گياهي.
استفاده از گياهان به عنوان دارو براي پيشگيري و درمان بيماري ها از روزگاران کهن مورد توجه متخصصان طب سنتي قرار داشته و تا ابتداي قرن شانزدهم معتبرترين روش براي درمان بيماري ها به شمار مي رفته است.
ابوعلي سينا از نخستين دانشمنداني است که در کتاب قانون به شرح و بررسي علمي خواص درماني گياهان پرداخته است.
قانون ابن سينا همراه با کتاب الحاوي که از سوي رازي به رشته تحرير درآمد، منابع ارزشمند طب گياهي بوده و قرنها به عنوان کتاب مرجع مورد استفاده دانشمندان غربي بوده اند. قرن شانزدهم با آغاز نگرش هاي نوين در علم پزشکي همراه بود.
در نتيجه ظهور اين ديدگاه هاي جديد درمان ، کم کم روشهاي درمان بيماري ها با گياهان کنار گذارده شد و استفاده از داروهاي شيميايي جانشين گياه درماني شد؛ اما داروهاي تازه هم مشکلات خاص خود را داشت.
عوارض جانبي بسيار زياد داروهاي شيميايي و گراني آنها موجب گرايش مجدد مردم به طب گياهي شد. در قرن اخير پيشرفت عمده اي در بهره گيري از گياهان دارويي حاصل شده است و آزمايشگاه هاي مجهز در سراسر جهان براي بررسي اثرات اين داروها به کار و فعاليت مشغولند.

پنج شنبه 24 شهريور 1390برچسب:, :: 13:35 ::  نويسنده : دختر مشرقی

زندگینامه ابن سینا

 

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به ابوعلی سینا و ابن سینا و پور سینا (زادهٔ ۱ شهریور ۳۵۹ خورشیدی در بخارا-درگذشتهٔ ۴۱۶ خورشیدی در همدان، ۳۷۰-۴۲۸ قمری، ۹۸۰-۱۰۳۷ میلادی ، از مشهورترین و تاثیرگذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان ایرانی جهان اسلام بود. وی ۴۵۰ کتاب در زمینه‌های گوناگون نوشته‌است که شمار زیادی از آن‌ها در مورد پزشکی و فلسفه است. جرج سارتن او را مشهورترین دانشمند سرزمین‌های اسلامی می‌داند که یکی از معروف‌ترین‌ها در همهٔ زمان‌ها و مکان‌ها و نژادها است. کتاب معروف او «قانون» است.

آرامگاه بوعلی سینا در همدان

ابن سینا یا پورسینا حسین پسر عبدالله متولد سال ۳۷۰ هجری قمری و در گذشت او در سال ۴۲۸ هجری قمری، دانشمند و پزشک و فیلسوف بود. نام او را ابن سینا، ابوعلی سینا، و پور سینا گفته‌اند. در برخی منابع نام کامل او با ذکر القاب چنین آمده: حجةالحق شرف‌الملک شیخ الرئیس ابو علی حسین بن عبدالله بن حسن ابن علی بن سینا البخاری. وی صاحب تألیفات بسیاری است و مهم‌ترین کتاب‌های او عبارت‌اند از شفا در فلسفه و منطق، و قانون در پزشکی.

«بوعلی سینا را باید جانشین بزرگ فارابی و شاید بزرگ‌ترین نماینده حکمت در تمدن اسلامی بر شمرد. اهمیت وی در تاریخ فلسفه اسلامی بسیار است زیرا تا عهد او هیچ‌یک از حکمای مسلمین نتوانسته بودند تمامی اجزای فلسفه را که در آن روزگار حکم دانشنامه‌ای از همه علوم معقول داشت در کتب متعدد و با سبکی روشن مورد بحث و تحقیق قرار دهند و او نخستین و بزرگ‌ترین کسی است که از عهده این کار برآمد.»(اموزش و دانش در ایران، ص۱۲۵) «وی شاگردان دانشمند و کارآمدی به مانند ابوعبید جوزجانی، ابوالحسن بهمنیار، ابو منصور طاهر اصفهانی و ابوعبدالله محمد بن احمد المعصومی را که هر یک از ناموران روزگار گشتند تربیت نمود.»(خدمات متقابل اسلام و ایران، ص۴۹۳)

 



ادامه مطلب ...
1 فروردين 1398برچسب:, :: 1:0 ::  نويسنده : دختر مشرقی

با سلام و درود فراوان به شما بازدید کننده گرامي!

به وب من خوش آمدید!

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

نويسندگان



آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 17
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 17
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 15620
تعداد مطالب : 23
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



جواهربازار*

بازی آنلاین


*

*تعبیر خواب آنلاین

 ***

**** ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ